This website shuts down on the 31st of August 2017, after which it will no longer be available.
Login or register

Christian Bale

Print this page

De leukste films van de acteur Christian Bale.

 

Christian Charles Philip Bale (Haverfordwest (Wales), 30 januari 1974) is een Brits acteur.

Bale bracht zijn jeugdjaren door in verschillende landen, waaronder Engeland, Portugal en de VS. Hij begon zijn acteercarrière in een reclamespot in Engeland toen hij negen was. Een jaar later speelde hij in het toneelstuk The Nerd in het Londense West End. Zijn doorbraak kwam in 1987, toen hij een rol kreeg in Steven Spielbergs film Empire of the Sun. Dit succes werd direct gevolgd door de film Velvet Goldmine, waarin Bale een homoseksuele journalist speelt, die een (heimelijke) relatie heeft met een andere man.

Hij speelde sindsdien in veel verschillende films, waaronder Little Women (1994) en Velvet Goldmine. Ook had hij de hoofdrol in American Psycho (2000), een verfilming van het gelijknamige boek van Bret Easton Ellis. In 2005 speelde hij de titelrol in Batman Begins.

Bale staat bekend om zijn talent om accenten na te doen. Naast zijn acteercarrière is hij actief in verschillende milieu- en dierenbeschermingsorganisaties, waaronder Ark Trust, Greenpeace en het WWF. Hij is getrouwd en heeft een dochter (2005).

 

Bron : http://nl.wikipedia.org/wiki/Christian_Bale

 


 
This timeline
Christian Bale
Jermaine
Rating:
Views: 1228
Search timeline

Advanced search...

Related timelines more...
 

© TimeRime bv 2015
Developed by:
internet agency hoppinger